Baangebruik

Baanhuur

Geen lidmaatschap, maar wel af en toe tennissen? Dan huur je gewoon de baan. Je betaalt hiervoor € 10,- per uur per baan. De sleutel van de tennisbaan kun je ophalen bij een van de bestuursleden. Reserveren via het baanreserveringssysteem.

Leden ontvangen een sleutel en kunnen 7 dagen per week gebruik maken van de 2 tennisbanen.

TV Eernum beschikt over een kunstgrasbaan. Een kunstgrasbaan is een tapijt gevuld met zand. Het tapijt moet goed gevuld zijn met zand en gelijkmatig verdeeld blijven. Om versnelde slijtage te voorkomen moet de baan na het spelen bij droog weer gesleept worden met een canvasmat. Deze is aanwezig op de baan. Na het spelen moeten de spelers de banen slepen en alles netjes achterlaten.

Baanverlichting

De verlichting kan tussen 17.00 en 22.30 uur ingeschakeld worden. Dit geldt ook voor de verlichting in het hokje. Om 22.30 uur gaat de verlichting automatisch uit via een kloksysteem.

Bediening

 • Bedieningskast (in het hokje) met code openen.
  Naar keuze lampen van baan 1 of baan 2 ontsteken.
 • Groene knop = licht aan
 • Rode knop = licht uit
  Het duurt ca. 10 minuten voor de lampen op volle sterkte branden.
 • Na afloop lichten uitdoen en bedieningskast op slot doen
 • Schakel liever niet beide banen tegelijk in, wacht liever ongeveer 2 minuten.
 • Na het uitdrukken duurt het 15 minuten voor het licht op de betreffende baan weer kan worden ingeschakeld. Dit is nodig i.v.m. het afkoelen van de lampen.
 • Bij storingen niet zelf actie ondernemen, maar contact opnemen met de baancommissaris of anders één van de bestuursleden.

Tijdens de competitie, avondtoernooien, Boarnsterhimtoernooi e.d. is het wel mogelijk langer te tennissen dan na half elf. Ook hiervoor moet u dan tijdig contact opnemen met of de baancommissaris of één van de bestuursleden zodat die dan de tijd aanpassen naar de gewenste sluitingstijd.